LEN MIELONY wytwarzany jest ze starannie wyselekcjonowanej odmiany lnu złotego bogatego w mikro- i makroelementy, białka, substancje śluzowe i błonnik. Spożywanie zmielonych nasion lnu, w przeciwieństwie do całych nasion siemienia lnianego, pozwala na pełne zastosowanie przez organizm człowieka ich cennych właściwości.
Skład:
len złoty mielony podwójnie odolejony
wyznaczonia:
LEN MIELONY stanowi wartościowe, a jednocześnie szybkie i nietrudne uzupełnienie codziennej diety w podstawowe elementy odżywcze. Optymalny proces techniczny usuwa charakterystyczny oleisty posmak lnu i zmniejsza wartość energetyczną spożywanych nasion.
Sposób wykorzystania:
W zależności od potrzeb:
1. Do bezpośredniego spożycia:
- na ciepło: 1 łyżeczkę lnu zalać 1 szklanką gorącej wody albo mleka; mieszać aktywnie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji, spożywać od razu albo po przestudzeniu.
- na zimno: 1 łyżeczkę lnu dodać do soku owocowego, jogurtu, naparu ziołowego i wymieszać, lub dodać do lodów, owoców lub innego deseru, musli, płatków śniadaniowych.
2. Do przyrządzenia zup i sosów zamiast mąki:
- len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu lub zupy; dodać do potrawy, zagotować.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Len mielony 200 g Herbapol-lublin s.a. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.