LEN MIELONY wykonany jest ze starannie wyselekcjonowanej odmiany lnu złotego bogatego w mikro- i makroelementy, białka, substancje śluzowe oraz błonnik. Spożywanie zmielonych nasion lnu, w przeciwieństwie do całych nasion siemienia lnianego, umożliwia pełne wykorzystanie przez organizm człowieka ich cennych parametry.
Skład:
len złoty mielony podwójnie odolejony
wyodrębnionia:
LEN MIELONY stanowi wartościowe, a równocześnie szybkie i przystępne uzupełnienie codziennej diety w podstawowe składniki odżywcze. Adekwatny proces techniczny usuwa specyficzny oleisty posmak lnu oraz obniża wartość energetyczną spożywanych nasion.
Sposób zastosowania:
W zależności od potrzeb:
1. Do bezpośredniego spożycia:
- na ciepło: 1 łyżeczkę lnu zalać 1 szklanką gorącej wody albo mleka; mieszać dynamicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji, spożywać od razu lub po przestudzeniu.
- na zimno: 1 łyżeczkę lnu dodać do soku owocowego, jogurtu, naparu ziołowego i wymieszać, albo dodać do lodów, owoców lub innego deseru, musli, płatków śniadaniowych.
2. Do przyrządzenia zup i sosów zamiast mąki:
- len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu lub zupy; dodać do potrawy, zagotować.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Len mielony, ziolo poj, (h.lublin), 100 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.